image1 image2 image3
logotype

Voorgerechten

 
Kria orektika – Koude Voorgerechten

1

Tzatziki
(Griekse yoghurt met knoflook en komkommer / Greek yoghurt dip with garlic and cucumber)

4,00

2

Kruidenboter
(Garlic butter)

3,00

3

Feta
(Griekse schapenkaas / Fetacheese, original Greek cheese)

4,50

4

Gegrilde Peperoni’s
(Met knoflook en olijfolie / Grilled peperoni with garlic and olive oil)

3,50

5

Olijven
(Olives)

3,50

6

Peperoni’s en Olijven 

(Olives and Peperoni)

3,50

7

Tarama
(Viskuitmousse / Rou mousse)

4,50

8

Zalmsalade
(Salmon salad)

5,50

9

Tonijnsalade
(Tuna salad)

5,50

10

Tomatensalade
(Tomato salad)

3,50

11

Tomaat-komkommersalade
(Tomato-cucumber salad)

3,50

12

Griekse boerensalade
(Greek farmer salad)

5,50

13

Koude Pikilia
(Schotel met koude voorgerechten / dish with cold appetizers)

6,50

14

Auberginesalade (mousse) 

(Mousse van aubergines / Mousse of egg plant salad)

4,50

15

Pikante Feta salade (mousse)
(Mousse van pikante Griekse schapenkaas / Mousse of spicy fetacheese)

4,50

16

Garnalencocktail
(Shrimp cocktail)

5,50

                      

Zesta Orektika - Warme voorgerechten

21

Soutsoukakia
(Gehaktballetjes in tomatensaus / Meatballs in tomatosauce)

5,00

22

Dolmadakia
(Gevulde wijnbladeren met rijst en gehakt / Wine leaves with rice and minced meat)

5,00

23

 Tyropita             
(Bladerdeeg gevuld met fetakaas / Puff pastry stuffed with fetacheese)

5,00

24

Spanakopita
(Bladerdeeg gevuld met fetakaas en spinazie / Puff pastry stuffed with fetacheese and spinach)

5,00

25

Feta saganaki
(Gebakken fetakaas / Baked fetacheese)

5,00

26

Bougiourdi
(Fetakaas uit de oven met hete pepers en tomaat / Oven baked fetacheese with hot peppers and tomato)

6,00

27

Gebakken puntpaprika met tzatziki
(Fried sweet peppers with tzatziki)

5,00

28

Gebakken aubergines met tzatziki
(Fried egg plant with tzatziki)

5,00

29

Gegrilde paprikapuntjes, gevuld met feta
(Grilled sweet peppers, stuffed with feta cheese)

5,50

30

Sardientjes met tzatziki
(Sardines with tzatziki)

6,00

31

Kalamaris
(Inktvisringen met knoflooksaus /fried calamaris with garlicsauce)

6,50

32

Gebakken mosselen 
(Fried mussels)

6,00

33

Midia saganaki
(Mosselen in kaas-tomatensaus / mussels in cheese-tomatosauce)

6,00

34

Octopus
(Gegrilde octopus besprenkeld met knolflook en olijfolie / Grilled octopus with garlic-olive oil dressing)

8,50

35

Garides saganaki
(Scampi’s op Griekse wijze: met olijven en in tomaat-kaassaus / Scampi with olives in tomato-cheesesauce)

8,50

36

Scampi's knoflook-wijnsaus
(Scampi’s in a white garlic winesauce)

8,00

37

Gegrilde garnalenspiesen
(2 spiesen met gegrilde garnalen / 2 skewers with grilled shrimps)

8,00

38

Warme Pikilia
(Combinatie van warme voorgerechten met tzatziki/ A combination of warm appetizers with tzatziki) 

9,50

39

Warm Koude Pikilia 

(Combinatie van koude en warme voorgerechten / combination of cold and warm appetizers) 

9,50

40

Vis pikilia 
(Vanaf 2 personen: een combinatie van verschillende vis voorgerechten /

minimum of 2 persons: a combination different fish appetizers)

 

Alle voorgerechten worden geserveerd met brood

All appetizers are served with bread

     19,50                                          

 

 

Soepen

   

41

Kippensoep
(Chickensoup)

3,50

42

Vleessoep
(Meatsoup)

3,50

43

Tomatensoep
(Tomatosoup)

 

Alle voorgerechten worden geserveerd met brood

 All appetizers are served with bread

3,50

2017  restaurantbyzantium.nl   yourdesignpartner